ΑΡΧΙΚΗΣχετικά με τη ΓΕΚ

Το όραμα των ανθρώπων της Γυμναστικής Εταιρείας Κεφαλληνίας είναι η ανάπτυξη του στίβου στο νησί μας.

ΓΕΚΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ

Το όραμα των ανθρώπων της Γυμναστικής Εταιρείας Κεφαλληνίας, που είναι η ανάπτυξη του στίβου στο νησί μας, εστιάζει σε πέντε βασικούς στόχους.

Αγωνιστική ομάδα
Πεμπτουσία του αθλητικού μας συλλόγου είναι η βελτίωση και η διάκριση των αθλητών και των αθλητριών μας μέσα από τη συμμετοχή τους σε αγώνες και η εξέλιξη της ΓΕΚ σε συλλογικό επίπεδο.
Ακαδημίες
Αποτελούν το μέλλον της ΓΕΚ. Αγόρια και κορίτσια από 4 ως 12 ετών σε Αργοστόλι και Ληξούρι, που γυμνάζονται πολύπλευρα και μαθαίνουν να αγαπούν τον κλασικό αθλητισμό και τις αξίες του.
Βεργώτεια
Ένας αγώνας που αναβίωσε από τη Γ.Ε Κεφαλληνίας το 2015 και έχει πλέον καταξιωθεί ως ένα από τα καλύτερα διεθνή μίτινγκ στίβου στην Ελλάδα, με μεγάλες προοπτικές για την αθλητική και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας.
Υποδομές
Η βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών, της εγκατάστασης και του αθλητικού υλικού είναι βασικός στόχος, με τη δημιουργία ενός κλειστού προπονητηρίου στο Αργοστόλι, να αποτελεί τη νούμερο ένα προτεραιότητα.
Εξωστρέφεια
Συμμετοχή σε αγώνες και εκδηλώσεις, διοργανώσεις παιδικών αγώνων και προγραμμάτων Kids’ Athletics, επιμορφωτικά σεμινάρια, επισκέψεις σε σχολεία, ενημέρωση με δελτία τύπου και μέσω των social media της ΓΕΚ και της σελίδας μας στο internet και άλλες δράσεις για να φέρουμε τον κόσμο στον στίβο και τον στίβο στον κόσμο.

ΓΕΚΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΧΟΡΗΓΟΙ

Η Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλληνίας είναι αθλητικό σωματείο αναγνωρισμένο από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού, του ΣΕΓΑΣ.
https://gekefallinias.gr/wp-content/uploads/2019/05/vergoteia-diorganotes-logos-segas.png
https://gekefallinias.gr/wp-content/uploads/2019/05/vergoteia-diorganotes-logos-geniki-grammateia-athlitismou.png
https://gekefallinias.gr/wp-content/uploads/2019/05/vergoteia-sponsors-label.png
https://gekefallinias.gr/wp-content/uploads/2019/05/vergoteia-diorganotes-logos-idruma-vergoti.png

ΓΕΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλληνίας είναι αθλητικό σωματείο, αναγνωρισμένο από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, που δραστηριοποιείται αποκλειστικά με το άθλημα του στίβου στο νησί της Κεφαλονιάς. Αποτελεί από ιδρύσεώς της μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου, του ΣΕΓΑΣ.  Έδρα του συλλόγου είναι το δημοτικό στάδιο Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής».

Η ΓΕΚ ιδρύθηκε το 1987 από τους Νίκο Αγγελόπουλο και Περικλή Κακουράτο, καθηγητές φυσικής αγωγής, οι οποίοι, μέσα σε συνθήκες δύσκολες – χωμάτινος στίβος, ελλείψεις σε αθλητικό υλικό κ.α – λειτούργησαν τον στίβο της Κεφαλονιάς για περίπου 20 χρόνια. Χάρη στις γνώσεις και στο μεράκι τους, πολλά παιδιά γνώρισαν τον στίβο και κατόρθωσαν να διακριθούν σε περιφερειακό και Πανελλήνιο επίπεδο.

Το 2005 η ΓΕΚ πέρασε σε νέα εποχή, με ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού σε διοικητικό και προπονητικό επίπεδο. Μια από τις πιο σημαντικές καινοτομίες που εισήχθησαν τότε, ήταν η δημιουργία ακαδημιών για μικρότερες ηλικίες. Εκείνη τη χρονιά ξεκίνησε επίσης η καταγραφή των επίσημων ρεκόρ της Γ.Ε Κεφαλληνίας.

Από τότε, σταδιακά, ο αριθμός των παιδιών που ασχολούνται με τον στίβο στην Κεφαλονιά αυξήθηκε, ενώ σε αγωνιστικό επίπεδο αρκετοί αθλητές και αθλήτριες της ΓΕΚ κατάφεραν να φέρουν Πανελλήνιες επιτυχίες και μετάλλια, κυρίως στα άλματα και στους δρόμους ταχύτητας.

Κομβικά σημεία για τη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου ήταν το 2008, όταν ολοκληρώθηκε η επίστρωση του σταδίου Αργοστολίου με ελαστικό τάπητα τελευταίας τεχνολογίας, το 2015, όταν αναβίωσαν οι αγώνες στίβου ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ και το 2017 όταν δημιουργήθηκαν τα τμήματα στίβου της ΓΕΚ στο Ληξούρι.

https://gekefallinias.gr/wp-content/uploads/2019/07/gek-history.jpg

ΓΕΚΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η έδρα μας είναι το Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής». Τα γραφεία μας βρίσκονται στη νότια πλευρά του σταδίου, στο ύψος του τερματισμού των δρόμων.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Το στάδιο «Ανδρέας Βεργωτής» στο Αργοστόλι διαθέτει ελαστικό τάπητα (ταρτάν) Μondo υψηλών επιδόσεων, 6 διαδρόμους, συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας τεχνολογίας στο γήπεδο του ποδοσφαίρου, 1 σκάμμα μήκους-τριπλούν, 2 στρώματα ύψους (ένα αγωνιστικό και ένα μικρότερο), βαλβίδα σφαιροβολίας και 2 αίθουσες ενδυνάμωσης.

Stadio-Andreas-Vergotis-640x480
Stadio-Andreas-Vergotis-Argostoli-1-640x480
Stadio-Andreas-Vergotis-Argostoli-2-640x480
GEK-grafeia-Argostoli-a-640x480
GEK-grafeia-Argostoli-640x480
GEK.gimnastirio1
GEK.gimnastirio2

ΛΗΞΟΥΡΙ

Στο Ληξούρι οι προπονήσεις γίνονται στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Αντωνίου το οποίο διαθέτει 6 διαδρόμους, μαλακό ταρτάν, φυσικό χορτοτάπητα στο γήπεδο του ποδοσφαίρου, 2 σκάμματα μήκους-τριπλούν, βαλβίδες ρίψεων, λίμνη και εμπόδιο για τα 3000μ με φυσικά εμπόδια. Τις βροχερές μέρες χρησιμοποιούμε το κλειστό γυμναστήριο Ληξουρίου.

Stadio-Liksouri-1-640x480
Stadio-Liksouri-2-640x480
Stadio-Liksouri-3-640x480

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Πνευματικά δικαιώματα © 2019 – Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλληνίας (ΓΕΚ). Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.