Σχετικά με τη ΓΕΚ

Το όραμα των ανθρώπων της Γυμναστικής Εταιρείας Κεφαλληνίας είναι η ανάπτυξη του στίβου στο νησί μας.

ΓΕΚΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ

Το όραμα των ανθρώπων της Γυμναστικής Εταιρείας Κεφαλληνίας, που είναι η ανάπτυξη του στίβου στο νησί μας, εστιάζει σε πέντε βασικούς στόχους.

Αγωνιστική ομάδα
Ο βασικός στόχος μας είναι η βελτίωση και η εξέλιξη των αθλητών και των αθλητριών μας μέσα από τη συμμετοχή τους σε αγώνες και η διάκριση της ΓΕΚ σε συλλογικό επίπεδο.
Ακαδημίες
Αποτελούν το μέλλον της ΓΕΚ. Αγόρια και κορίτσια από 4 ως 12 ετών σε Αργοστόλι και Ληξούρι, που γυμνάζονται πολύπλευρα και μαθαίνουν να αγαπούν τον κλασικό αθλητισμό και τις αξίες του.
Βεργώτεια
Ένα από τα καλύτερα διεθνή μίτινγκ στίβου στην Ελλάδα με μεγάλες προοπτικές για την αθλητική και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας.
Υποδομές
Η βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών αποτελεί βασικό στόχο για το σύλλογό μας, με την αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα στο στάδιο Αργοστολίου, να αποτελεί τη νούμερο ένα προτεραιότητα.
Εξωστρέφεια
Συμμετοχή σε αγώνες και εκδηλώσεις, διοργάνωση αγώνων και προγραμμάτων Kids’ Athletics, επιμορφωτικά σεμινάρια, επισκέψεις σε σχολεία και άλλες δράσεις που στοχεύουν στην αύξηση της δημοτικότητας του στίβου της Κεφαλονιάς.

ΓΕΚΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Η Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλληνίας είναι αθλητικό σωματείο αναγνωρισμένο από το Υφυπουργείο Αθλητισμού (αριθμός μητρώου ΛΛ79) και είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού - ΣΕΓΑΣ.
https://gekefallinias.gr/wp-content/uploads/2019/05/vergoteia-diorganotes-logos-segas.png
https://gekefallinias.gr/wp-content/uploads/2019/05/vergoteia-diorganotes-logos-geniki-grammateia-athlitismou.png

ΓΕΚΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μεταξάς Βασίλης - Πρόεδρος
Μεταξάς Νίκος - Αντιπρόεδρος
Τζαμαρία Ελένη - Γραμματέας
Γιαννάκη Αργυρώ - Ταμίας
Μουϊκης Θανάσης - Μέλος

ΓΕΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλληνίας είναι αθλητικό σωματείο, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, που δραστηριοποιείται αποκλειστικά με το άθλημα του στίβου. Αποτελεί μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου – ΣΕΓΑΣ και έχει για έδρα το δημοτικό στάδιο Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής».

Η ΓΕΚ ιδρύθηκε το 1987 από τους Νίκο Αγγελόπουλο και Περικλή Κακουράτο, καθηγητές φυσικής αγωγής, οι οποίοι, μέσα σε συνθήκες δύσκολες – χωμάτινος στίβος, ελλείψεις σε αθλητικό υλικό κ.α – λειτούργησαν τον στίβο της Κεφαλονιάς για περίπου 20 χρόνια. Χάρη στις γνώσεις και στο μεράκι τους, πολλά παιδιά γνώρισαν τον στίβο και κατόρθωσαν να διακριθούν σε περιφερειακό και Πανελλήνιο επίπεδο.

Το 2005 η ΓΕΚ πέρασε σε νέα εποχή με ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού σε διοικητικό και προπονητικό επίπεδο. Μια από τις σημαντικές καινοτομίες που εισήχθησαν τότε ήταν η δημιουργία ακαδημιών για μικρότερες ηλικίες. Εκείνη τη χρονιά ξεκίνησε επίσης η καταγραφή των επίσημων ρεκόρ του συλλόγου.

Από τότε, σταδιακά, ο αριθμός των παιδιών που ασχολούνται με τον στίβο στην Κεφαλονιά αυξήθηκε, ενώ σε αγωνιστικό επίπεδο αρκετοί αθλητές και αθλήτριες της ΓΕΚ κατάφεραν να φέρουν Πανελλήνιες επιτυχίες και μετάλλια.

Σημαντικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του συλλόγου είναι: Το 2008 όταν τοποθετήθηκε για πρώτη φορά ελαστικός τάπητας στο στάδιο Αργοστολίου, το 2015 όταν έγινε η αναβίωση των αγώνων στίβου ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ και το 2017 που ξεκίνησε η λειτουργία τμημάτων στίβου στο Ληξούρι. Το 2019 είχαμε την αλλαγή του λογότυπου της ΓΕΚ και τη δημιουργία του site gekefallinias.gr. Τον Μάιο του 2022 στο Διεθνές Μίτινγκ ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ ο Ολυμπιονίκης του μήκους Μίλτος Τεντόγλου έκανε άλμα στα 8,36μ, ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση στον κόσμο. Το 2023 ο αθλητής Δημήτρης Αντωνάτος κατέκτησε την 3η θέση στη σφαιροβολία στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στην Ιερουσαλήμ και την ίδια χρονιά η ΓΕΚ κατάφερε να ανέβει στην 48η θέση της ετήσιας αξιολόγησης του ΣΕΓΑΣ ανάμεσα σε 345 σωματεία από όλη την Ελλάδα.

https://gekefallinias.gr/wp-content/uploads/2019/07/gek-history.jpg

ΓΕΚΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η έδρα μας είναι το Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής». Τα γραφεία μας βρίσκονται στη νότια πλευρά του σταδίου, στο ύψος του τερματισμού των δρόμων.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Το στάδιο «Ανδρέας Βεργωτής» στο Αργοστόλι διαθέτει ελαστικό τάπητα (ταρτάν) Μondo υψηλών επιδόσεων, 6 διαδρόμους, συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας τεχνολογίας στο γήπεδο του ποδοσφαίρου, 1 σκάμμα μήκους-τριπλούν, 2 στρώματα ύψους (ένα αγωνιστικό και ένα μικρότερο), βαλβίδα σφαιροβολίας και 2 αίθουσες ενδυνάμωσης.

Stadio-Andreas-Vergotis-640x480
Stadio-Andreas-Vergotis-Argostoli-1-640x480
Stadio-Andreas-Vergotis-Argostoli-2-640x480
GEK-grafeia-Argostoli-a-640x480
GEK-grafeia-Argostoli-640x480
GEK.gimnastirio1
GEK.gimnastirio2

ΛΗΞΟΥΡΙ

Στο Ληξούρι οι προπονήσεις γίνονται στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Αντωνίου το οποίο διαθέτει 6 διαδρόμους, μαλακό ταρτάν, φυσικό χορτοτάπητα στο γήπεδο του ποδοσφαίρου, 2 σκάμματα μήκους-τριπλούν, βαλβίδες ρίψεων, λίμνη και εμπόδιο για τα 3000μ με φυσικά εμπόδια. Τις βροχερές μέρες χρησιμοποιούμε το κλειστό γυμναστήριο Ληξουρίου.

Stadio-Liksouri-1-640x480
Stadio-Liksouri-2-640x480
Stadio-Liksouri-3-640x480

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Πνευματικά δικαιώματα © 2019 – Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλληνίας (ΓΕΚ). Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.