Μπράβο Χάρη!

22/07/2024

9ος στην Ευρώπη στο άλμα σε ύψος!

Μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες του Κεφαλονίτικου στίβου ήρθε από τον Χάρη Αλιβιζάτο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, που πραγματοποιήθηκε 18 με 21 Ιουλίου στην πόλη Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας.
Ο 16χρονος άλτης της Γυμναστικής Εταιρείας Κεφαλληνίας κατέκτησε την 9η θέση στο άλμα σε ύψος με επίδοση 2.02μ, στην πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση.
Είχε προηγηθεί ένας πολύ δύσκολος προκριματικός μεταξύ 30 αθλητών, στον οποίο χρειάστηκε να περάσει 2.03μ για να εξασφαλίσει μια θέση στον τελικό.
Η συμμετοχή του Χάρη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι από μόνη της μεγάλη επιτυχία και είμαστε βέβαιοι ότι οι εικόνες και οι εμπειρίες με τις οποίες επιστρέφει θα τον βοηθήσουν να πετύχει μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον. Στην αποστολή της εθνικής ομάδας συμμετείχε ως συνοδός ο προπονητής της ΓΕΚ Νίκος Μεταξάς.
Ακολουθεί ένα πολύ όμορφο άρθρο του Δημήτρη Λύκουρα το οποίο δημοσιεύτηκε στη σελίδα «τα νέα του στίβου»:

Χαράλαμπος Αλιβιζάτος, τελικός άλματος σε ύψος, 9η θέση στην Ευρώπη

Ακόμα μια εξαιρετική Ελληνική παρουσία από ένα 16 χρόνο παιδί μας. Ο Χαράλαμπος Αλιβιζάτος με άλμα στα 2,02μ κατετάγη στην 9η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 που διεξάγεται στη Σλοβακία.
Ο Χαράλαμπος είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο ταλέντο που ασχολείται με το άλμα εις ύψος μόλις δυο έτη.
Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, αρχηγός της μεικτής Κεφαλονιάς έως τον Απρίλιο συνδύαζε σχολείο ποδόσφαιρο και στίβο.
Όταν αφοσιώθηκε με τον στίβο (δηλαδή ελάχιστους μήνες) είδαμε μεγάλα πράγματα από τον Χαράλαμπο που τον οδήγησαν έως εδώ σήμερα, συνοπτικά:
Τη πρώτη του χρόνια στο άλμα εις ύψος το 2023 (15 ετών) έφτασε το ρεκόρ του στο 1,92!
Φέτος έως το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 είχε ελάχιστους αγώνες με ρεκόρ 1,96!
Το μεγάλο Μπαμ το έκανε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 στις 16 Ιουνίου 2024, όπου στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας Κ18 με ένα εκπληκτικό αγώνα και ανεβάζοντας το ρεκόρ του στα 2,07! (Έχοντας όλα τα άλματα καθαρά χωρίς καμία άκυρη προσπάθεια -τον σταμάτησε ο πήχης στα 2,10)
Σήμερα για τον Χαράλαμπο είναι ο τρίτος συνεχόμενος αγώνα του (μετά το Πανελλήνιο) που σημειώνει επίδοση πάνω από τα 2,00 μέτρα ! Τα σπάνια φυσικά του προσόντα σε συνδυασμό με τον ελάχιστο σχετικά χρόνο προπόνησης έως τώρα τον καθιστούν ως ένα νέο μεγάλο ανερχόμενο ταλέντο του άλματος εις ύψος στην Ελλάδα.
Κατά προσωπική μου εκτίμηση αν ασχοληθεί αποκλειστικά με το ύψος έως τη κατηγορία Κ20 θα έχει υπερβεί τα 2,20!
Το ΤΑΞΙΔΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Χάρης τελικός
Αλιβιζάτος_ Μεταξάς
Εθνική ομάδα
Με τον Λάμπρο Παπακώστα_ κάτοχο πανελλήνιου ρεκόρ στο ύψος_2.36μ
κατάταξη ύψος
ΣΛΟΒΑΚΙΑ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Κ-18 / 2η ΗΜΕΡΑ  (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Πνευματικά δικαιώματα © 2019 – Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλληνίας (ΓΕΚ). Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.