ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2022

05/09/2022

Από το Αργοστόλι στο Όρεγκον και στο Μόναχο

Τα Βεργώτεια 2022 ήταν κατά γενική ομολογία μια απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση. Αυτό πιστοποιείται και από το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών. Φέτος, 14 αθλητές και αθλήτριες που αγωνίστηκαν τον Μάιο στην Κεφαλονιά κατάφεραν να προκριθούν στις 2 κορυφαίες διοργανώσεις του καλοκαιριού, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στο Μόναχο της Γερμανίας.

Ο κορυφαίος όλων ήταν βεβαίως ο Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο Μόναχο με 8,52μ, καταρρίπτοντας το ρεκόρ αγώνων και βελτιώνοντας την καλύτερή του επίδοση για το 2022, το 8.36μ, που είχε κάνει στα Βεργώτεια. Ο Μίλτος κατάφερε επίσης να πάρει το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο στο Όρεγκον, εκεί όπου η Tori Franklin κατέλαβε την τρίτη θέση στο άλμα τριπλούν και έγινε η πρώτη Αμερικανίδα που κατακτά μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο αγώνισμα αυτό. Να θυμίσουμε ότι στα Βεργώτεια η Franklin είχε αγωνιστεί στο άλμα σε μήκος.

Η πανύψηλη Mariya Vukovic από το Μαυροβούνιο, νικήτρια του άλματος σε ύψος στα Βεργώτεια, στέφθηκε δευτεραθλήτρια Ευρώπης στο Μόναχο με επίδοση 1,95μ. Πολύ καλός και ο Eivis Afrifa, ο οποίος ήταν 2ος στα 100μ στα Βεργώτεια και 4ος στο Πανευρωπαϊκό με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 της Ολλανδίας.
Στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου συμμετείχαν επίσης ο Tihomir Ivanov από τη Βουλγαρία (8ος στο άλμα σε ύψος), η Σπυριδούλα Καρύδη (9η στο τριπλούν), η Τατιάνα Γκούσιν (9η στο ύψος), ο Andrei Toader από τη Ρουμανία (12ος στη σφαιροβολία), ο οποίος είχε λάβει μέρος και στον προκριματικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στους προκριματικούς του Πανευρωπαϊκού αγωνίστηκαν ακόμα ο Παναγιώτης Τριβυζάς (200μ και 4Χ100), η Ρουμάνα Florentina Iusco (μήκος), η Άρτεμις Αναστασίου (200μ και 4Χ100), ο Θοδωρής Βροντινός (4Χ100) και ο Νίκος Ανδρικόπουλος (τριπλούν). Τέλος, στον προκριματικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος συμμετείχε ο Έλληνας σφαιροβόλος Αναστάσιος Λατιφλάρι, ο οποίος στα Βεργώτεια είχε πάρει τη 2η θέση σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση της χρονιάς στην Ελλάδα, 19,93μ.

Περισσότερες πληροφορίες, αποτελέσματα, φωτογραφίες και video από το Διεθνές Μίτινγκ ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2022 μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Βεργώτεια 2022

Tentoglou Vergotia
tentoglou Munich
franklin Vergotia
franklin Oregon
vukovic Vergotia
vukovic Munich

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Πνευματικά δικαιώματα © 2019 – Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλληνίας (ΓΕΚ). Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.